Přikládám vám pro větší inspiraci ukázku vzorového jídelníčku.
Snídaně
Čokoládové palačinky
- 40 g celozrnné mouky
- 100 ml Alpro čokoládového nápoje
- skořice
- ovoce na servírování
Všechny ingredience smícháme v misce dohromady a opékáme na pánvi, kterou vymažeme trochou olivového oleje. Servírujeme ještě teplé, ozdobené ovocem a řeckým jogurtem.
Svačina
- 250 ml kefírového mléka
- banán
Oběd
Kuřecí maso s chřestem a rýží basmati
- 120 g kuřecích prsou
- 10 g (2 lžičky sójové omáčky)
- 100 g zeleného čerstvého chřestu
- 5 g oliv. oleje
- 130 g vařené rýže basmati
- sůl
- pepř
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme odležet. Chřest oloupeme a spaříme v osolené vodě. Pak jej nakrájíme na kousky asi 1,5cm dlouhé. Maso zprudka opečeme, přidáme chřest a ještě promícháme. Podáváme s rýží basmati.
Svačina
- 80 g celozrnného žitného chleba
- 40 g cottage
- 2 plátky drůbeží šunky
- zelenina
Večeře
- 150 g míchaný listový salát
- 50 g ředkvičky
- 50 g okurky
- 100 g brambor vařených ve slupce
- 50 g čerstvého sýra
- lžička olivového oleje
Snídaně
- Omeleta ze 2 vajec a petrželkou
- 60 g žitného chleba
- čerstvá zelenina
Svačina
- 150 g bílého jogurtu
- 2 plátky Knäckebrotu
- 10 g sušených meruněk
Oběd
Krůtí kousky s rýží, zeleninou a slunečnicovými semínky
- 120 g krůtích prsou
- 50 g rýže Basmati (v suchém stavu)
- 50 g žluté papriky
- 50 g červené papriky
- trochu sušené pažitky
- 5 g slunečnicových semínek
- bylinková sůl
- pepř
- 5 g oliv. oleje
Rýži uvaříme al dente. Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou jsme vytřeli olejem. Pak do směsi přimícháme na kostky nakrájenou červenou a žlutou papriku a lehce orestujeme, aby se lehce zapekla. V pánvi pak vše smícháme i s rýží a pažitkou. Na závěr posypeme slunečnicovými semínky.
Svačina
- 60 g špaldového rohlíku
- 60 g Lučiny Linie s ředkvičkami
- zelenina
Večeře
Treska zapečená se sýrem a brokolicí
- 150 g filetu z tresky
- 30 g eidamu 20%
- 100 g brokolice
- pepř
- koření na ryby Nahrin
- 140 g brambor
Pekáč vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinkaté růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do trouby. 10min před koncem posypeme strouhaným eidamem. Servírujeme s bramborem.