Přikládám vám pro větší inspiraci ukázku vzorového jídelníčku.

 

Snídaně

Čokoládové palačinky

  • 40 g celozrnné mouky
  • 100 ml Alpro čokoládového nápoje
  • skořice
  • ovoce na servírování

Všechny ingredience smícháme v misce dohromady a opékáme na pánvi, kterou vymažeme trochou olivového oleje. Servírujeme ještě teplé, ozdobené ovocem a řeckým jogurtem.

Svačina

  • 250 ml kefírového mléka
  • banán

Oběd

Kuřecí maso s chřestem a rýží basmati

  • 120 g kuřecích prsou
  • 10 g (2 lžičky sójové omáčky)
  • 100 g zeleného čerstvého chřestu
  • 5 g oliv. oleje
  • 130 g vařené rýže basmati
  • sůl
  • pepř

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme odležet. Chřest oloupeme a spaříme v osolené vodě. Pak jej nakrájíme na kousky asi 1,5cm dlouhé. Maso zprudka opečeme, přidáme chřest a ještě promícháme. Podáváme s rýží basmati.

Svačina

  • 80 g celozrnného žitného chleba
  • 40 g cottage
  • 2 plátky drůbeží šunky
  • zelenina

Večeře

  • 150 g míchaný listový salát
  • 50 g ředkvičky
  • 50 g okurky
  • 100 g brambor vařených ve slupce
  • 50 g čerstvého sýra
  • lžička olivového oleje 

Snídaně

  • Omeleta ze 2 vajec a petrželkou
  • 60 g žitného chleba
  • čerstvá zelenina

Svačina

  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 plátky Knäckebrotu
  • 10 g sušených meruněk

Oběd

Krůtí kousky s rýží, zeleninou a slunečnicovými semínky

  • 120 g krůtích prsou
  • 50 g rýže Basmati (v suchém stavu)
  • 50 g žluté papriky
  • 50 g červené papriky
  • trochu sušené pažitky
  • 5 g slunečnicových semínek
  • bylinková sůl
  • pepř
  • 5 g oliv. oleje

Rýži uvaříme al dente. Krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou jsme vytřeli olejem. Pak do směsi přimícháme na kostky nakrájenou červenou a žlutou papriku a lehce orestujeme, aby se lehce zapekla. V pánvi pak vše smícháme i s rýží a pažitkou. Na závěr posypeme slunečnicovými semínky. 

Svačina

  • 60 g špaldového rohlíku
  • 60 g Lučiny Linie s ředkvičkami
  • zelenina

Večeře

Treska zapečená se sýrem a brokolicí

  • 150 g filetu z tresky
  • 30 g eidamu 20%
  • 100 g brokolice
  • pepř
  • koření na ryby Nahrin
  • 140 g brambor

Pekáč vyložíme pečícím papírem, poklademe okořeněnými kousky tresky, přidáme na malinkaté růžičky nakrájenou a spařenou brokolici a vložíme do trouby. 10min před koncem posypeme strouhaným eidamem. Servírujeme s bramborem.